۱۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۵:۱۶

سردار بایرامی مطرح کرد؛

نقش فراجا در دفاع مقدس مطرح نشده و جای کار دارد

نقش فراجا در دفاع مقدس مطرح نشده و جای کار دارد

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: اگر تک‌تک رزمندگان خاطرات خود را ثبت کنند، هنوز هم جای کار وجود دارد. نقش فراجا هم در دفاع مقدس هنوز مطرح نشده و بسیار جای کار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین رونمایی از کتاب «ضلع یکم» شامل تاریخ شفاهی رزمندگان ژاندارمری در دوران دفاع مقدس از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۷ نوشته عباس حیدری مقدم با حضور سردار محمدقاسم ناظر مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، سردار عباس بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، امیر محمد صانعی راوی کتاب، محمدرضا جمالی معاون آموزش و پژوهش موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، علیرضا سلیمی مدیر انتشارات سرو، مصطفی نیکنام مسئول تاریخ شفاهی موزه، یحیی نیازی نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس و جمعی از مسئولین ایثارگران و بازنشستگان فراجا، فرماندهان و پیشکسوتان ژاندارمری در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

در ابتدای این آئین رونمایی سردار ناظر گفت: ژاندارمری به نیروی انتظامی و سپس به فراجا تبدیل شد و هنوز باب شهادت، جهاد و مقاومت در آن باز است و هرروز شاهد هستیم که این مجموعه از کلانتری‌ها گرفته تا پاسگاه‌های مرزی، درگیر مسائل مرزی بوده، هستند و خواهند بود و تجربیات رزمندگان ژاندارمری امروز به فراجا منتقل شده است.

وی ادامه داد: پروژه ۶۸ گانه ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح که در رابطه با اهم موضوعات دفاع مقدس است، یکی از این پروژه‌ها را مربوط به ژاندارمری، شهربانی و کمیته انقلاب اسلامی است که این پروژه بخش اعظمی از اقداماتی که در موضوعات دفاع مقدس و امنیت را شامل می‌شود.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افزود: ما مصوب کردیم تا در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و دیگر موزه‌های دفاع مقدس سراسر کشور، نقش نیروی انتظامی چه در دفاع مقدس و چه در مسائل امنیتی مورد توجه قرار گیرد، تا بتوان کارهای پژوهشی که در این حوزه انجام شده است را به کارهای هنری تبدیل کرد.

وی گفت: ما در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و دیگر موزه‌های دفاع مقدس سراسر کشور به‌دنبال این هستیم تا به نقش نیروی انتظامی بپردازیم که این نقش، از قبل از آغاز جنگ تحمیلی تا بعد از ادغام آن را شامل می‌شود. جوانان امروز ما اعم از دانش‌آموزان و دانشجویان و دیگر اقشار جامعه با توجه به عدم شناختی که از مجاهدت‌های مجموعه‌های امنیتی دارند، می‌توانند از این مجاهدت‌ها مطلع شوند.

در ادامه این آئین رونمایی سردار بایرامی گفت: عده‌ای حرف‌های بدون مبنا مطرح می‌کنند و روشنفکر مأبانی می‌آیند و شبهاتی به دفاع مقدس وارد می‌کنند. امروز اگر کتابی به نام ضلع یکم تولید می‌شود، خدمت به روایت درست از این حماسه ماندگار است. بخشی از اسناد اثبات حقانیت نظام توسط همین ژاندارم‌ها تهیه و ثبت شده است. لذا این روایت‌ها بسیار ارزشمند است. این مسأله پاسخ به نیاز فکری و علمی جامعه امروز ماست. ۱۹۱۰ عنوان کتاب در سال ۱۴۰۱ در مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس منتشر شد. همه این کتاب‌ها توسط نویسنده نگاشته نشده است بلکه بسیاری از آن‌ها خاطرات خودنوشت رزمندگان است. موردی وجود داشت که رزمنده سمنانی برای تمام روزهای خود، روزنوشت داشته و ثبت کرده بود.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس افزود: اگر تک‌تک رزمندگان هم خاطرات خود را ثبت کنند، هنوز هم جای کار وجود دارد. نقش فراجا هنوز مطرح نشده است و بسیار جای کار دارد.

نقش فراجا در دفاع مقدس مطرح نشده و جای کار دارد

صانعی یکی دیگر از سخنرانان این آئین رونمایی گفت: ژاندارم‌ها این ذهنیت را داشتند که ما حقمان ضایع شده است. هیچ ارگان اعم از سپاه و ارتش هم نمی‌توانستند کاری برای ثبت خاطرات ما داشته باشند. حق داشتند، خب آن‌ها خاطرات خودشان را ثبت می‌کردند. بالاخره موزه دفاع مقدس این زحمت را کشیدند و برای ثبت خاطرات فراجا اقدام کردند. خاطرات به مرور ثبت و ضبط شد و اکنون تبدیل به این کتاب سه جلدی شده است.

وی ادامه داد: من خاطرات خودم را نوشتم و روزنوشت‌های بسیاری داریم. تاریخ روزشمار خدمت من، تاریخ دفاع مقدس است. خواسته من این است که این خاطرات را کسی همت کند و ثبت کند، هم خاطرات من را و هم دیگر ژاندارم‌ها. در این کتاب اولین شهید، شهید آل آقا است که ژاندارم بود. به طور کلی اولین تیر، اولین شهید، اولین دفاع توسط ژاندارمری صورت گرفته است.

در ادامه نشست مذکور حیدری مقدم گفت: من افتخار می‌کنم که این کتاب را برای رزمندگان مهجور ژاندارمری نوشتم. همه زحمات را دیگران کشیدند و من فقط توپ را گل کردم. مصاحبه‌ها در طی دو سه سال انجام شد. در مقدمه کتاب مفصل به زحمات دیگر بزرگواران اشاره کردم. این کتاب ماحصل ۲۶۳ ساعت مصاحبه با افراد مختلف است. من معتقدم ضلع یکم یک کتاب مرجع است و آثار تصویری بسیاری می‌تواند از این کتاب ساخته شود.وجه تسمیه این کتاب به این خاطر است که ژاندارمری، کمیته، شهربانی سه ضلع یک مثلث بودند که ژاندارمری ضلع یکم این مثلث است.

نیازی گفت: در طول جنگ مسائلی اتفاق افتاده که الان به هر کجای آن دست بزنیم، در جدیدی باز می‌شود. هر جای مناطق درگیر شده در دفاع مقدس را نگاه می‌کنیمژاندارم‌ها حضور داشتند و از آن هزاران جلد کتاب تولید می‌شود. رهبر معظم انقلاب همچنان تاکید دارند که باید این تولیدات صدبرابر شده و برای آیندگان ثبت شود. بخش‌هایی از تاریخ ما ثروت ملی است. این کتاب یک حرکت آغازین است و باید بیشتر از این باشد. ما شاهد هستیم که در مجموعه‌هایی که منسوب به امام خمینی است، امام را آغازگر جنگ می‌دانند و تاریخ را تحریف می‌کنند. این در حالی است که امام تهدید جنگ را به فرصت تبدیل کردند.

در پایان جمالی گفت: چاپ این کتاب در انتشارات سرو افتخار بزرگی است. تلاش داریم برای نیروهای نظامی و انتظامی دیگر هم چنین آثاری را منتشر کنیم. اگر از هر کسی بپرسیم که جنگ از چه زمانی شروع شد همه به سال ۳۱ شهربور ۵۹ اشاره می‌کنند اما برای ژاندارمری از اردیبهشت سال ۵۸ شروع شد. در دو نقل قول وجود دارد که پیش از جنگ حدود ۶۰۰ حمله به پایگاه‌های مرزی شده و توسط ژاندارم‌ها از آسیب‌های آن جلوگیری شده است. این افتخاری است که برای اولین بار خاطرات ژاندارمری توسط باغ موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به چاپ رسیده است.

کد خبر 5901164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha